Surpriza uleiurilor esentiale

De cand am descoperit raw veganismul, nu credeam ca o sa mai intalnesc vreodata altceva care sa ma entuziasmeze la fel de mult.

Surpriza uleiurilor esentiale.

De aromaterapie stiu deja de foarte multa vreme, iar uleiurile volatile au fost mereu prezente in casa mea. Chiar daca cu Uleiurile Esentiale Young Living am facut cunostinta acum vreo 3 ani, desi nu a fost dragoste la prima vedere, acum pentru mine au devenit foarte pretioase.

Surpriza uleiurilor esentiale

Anul acest am avut parte de doua surprize majore. In primul rand a fost Norvegia, subiect despre care am inceput sa scriu aici, si a doua a fost redescoperirea uleiurilor esentiale, de data asta reprezentate de rudele lor nobile.

Primul pas prin care ne-am apropiat a fost facut in primavara, cand am avut o gripa foarte puternica, ce a cedat doar cu un ulei esential de la Young Living. Iar a doua experienta a fost o infectie urinara care a trecut in doua zile tot cu un ulei esential. Ambele raceli le-am facut dupa sau in timpul unei cure cu sucuri si e foarte probabil sa fi fost efecte de detoxifiere.
De curand m-am ars destul de tare la mana si am aplicat imediat ulei de lavanda pe locul afectat, repetand procedeul de cateva ori in decurs de 3 ore, si a doua zi nu se mai vedeau urme.

Chiar daca prima data am trecut rapid peste episod, dupa a doua experienta am realizat cat de eficiente sunt aceste uleiuri si am devenit curioasa care este povestea din spatele lor. Astfel am descoperit ca o mare parte din uleiurile esentiale care se gasesc pe piata sunt de fapt cosmetice si parfumuri, iar diferenta este data de faptul ca Young Livinge produce un ulei esential terapeutic, pur si nealterat.

Young Living sunt lideri mondiali in uleiuri esentiale.

Young Living sunt lideri mondiali in uleiuri esentiale, ei ofera mai mult de 300 de uleiuri si combinatii de uleiuri (puteti sa le vedeti oferta aici: uleiuri simple, uleiuri combinate.) Sunt singura companie de uleiuri esentiale care au propriile lor ferme si distilerii. Au procesul numit „Sead to Seal” prin care supravegheaza fiecare etapa din procesul de fabricare de la samanta pana la sigilarea uleiului esential in sticle. Astfel ei pot garanta puritatea uleiurilor esentiale Young Living. Fiecare sticla de ulei esential Young Living este 100% pur, de grad terapeutic. Mai multe despre asta gasiti aici.

„Comunitatea noastra de wellness a inceput in anul 1993, cand Gary Young a dezvoltat prima sa cultura agricola de plante medicinale si distilare organica. La acea vreme, Gary nu a descoperit doar puterea incredibila a uleiurilor esentiale, ci si variatia unor numeroase arome, fiind dornic sa valorifice pe deplin potentialul lor. In timp ce el descoperea ca uleiurile esentiale pure au capacitatea de a produce rezultate spectaculoase, a constatat deopotriva ca uleiurile modificate chimic sau denaturate de pe piata sunt de multe ori ineficiente si chiar daunatoare.
Young Living a schimbat toate acestea. Gary a dezvoltat mari terenuri agricole in Utah și Idaho, a inceput cultivarea lavandei, mentei, melisei, a salviei, precum si multe alte plante. Alimentat de o crestere a cererii pentru uleiuri esentiale pure, Young Living a proiectat si construit cea mai mare distilerie, cu cea mai avansata tehnologie pentru producerea de uleiuri esentiale din America de Nord. In acelasi timp, compania a dezvoltat standardul Young Living care pastreaza integritatea si potentialul uleiurilor esentiale naturale”…

Povestea e lunga si frumoasa si o sa mai vorbim despre asta.

Am gasit multe aplicatii ale lor.

Sunt foarte incantata de ele, mai ales ca pot sa le folosesc in preparate raw vegane. Mereu am vrut sa fac deserturi aromate cu ajutorul lor, insa nu am avut niciodata incredere in calitatea uleiurilor care se gasesc in magazine.
De cateva zile am adaugat cateva picaturi de Thieves in uleiul de cocos cu care fac oil pulling, iar pentru ingrijirea pielii am inceput sa folosesc ulei de cocos cu Lavender.
Si pentru ca efectele lor asupra emotiilor, mintii si spiritului este un alt capitol foarte important, vreau sa explorez setul Feelings si pentru inceput mi-am luat amestecul de uleiuri numita Joy.

Pentru ca sunt atat de fascinata de aceasta lume inmiresmata, intentionez sa fac in curand un curs de Aromaterapie la Scoala de aromaterapie stiintifica Aromaarmony, care este acreditata de Institut Français D’Aromatologie Apt France. Pana atunci studiez din carti. Va recomand: „The Complete Book of Essential Oils and Aromatherapy”

Inscrierea la Young Living.

Exista aici si un mic detaliu, aparent nesemnificativ, dar care a declansat acel „ceva” care m-a determinat sa ma inscriu ca si membru la Young Living.
Deoarece unele dintre aceste uleiuri sunt destul de scumpe, m-am bucurat sa constatat ca este foarte usor sa devii membru, iti ia cateva minute, nu implica nici o cheltuiala, nu ai nici o obligatie si poti sa le cumperi cu 24% mai ieftin. In plus exista tot felul de promotii lunare, in care daca comanzi de o anumita suma primesti cateva uleiuri cadou.

Sunt cateva seturi de uleiuri, care pe mine ma incanta, (de exemplu „12 Oils of Ancient Scripture”) uleiuri pe care poti sa le iei la preturi mult mai accesibile decat daca le-ai lua individual. Asa ca daca va intereseaza si pe voi aceasta lume fascinanta a uleiurilor esentiale, va recomand aceasta varianta, care le aduce putin mai aproape de voi. Detalii utile despre asta gasiti aici.

Mai multe articole despre uleiuri esentiale puteti sa cititi aici.

Daca doresti sa comanzi uleiurile esentiale de la Young Living cu 24% mai ieftin, poti sa te inscrii folosind ID-ul 3183716 (cu mentiunea ca pentru Europa nu trebuie sa luati Starter Kit, inscrierea este gratuita).

Inscriere Young Living