Tehnica Raindrop

Gary Young a dezvoltat Raindrop Technique® in timpul anilor 1980, bazat pe cercetarile sale cu uleiuri esentiale, ca agenti antimicrobieni, si pe unele informatii fascinante pe care le-a aflat de la un batran saman indian al natiunii Lakota din Dakota de Sud.

Acest mare om din tribul Lakot i-a povestit ca multe generatii in urma, stramosii sai migrau in mod regulat la nord, la frontiera canadiana, in regiunile nordice ale Saskatchewan si Manitoba, pentru a asista la Aurora Boreala, sau Northern Lights (Luminile nordului) cum mai spun ei. Cand Aurora Boreala se dezvaluia in fata lor, cei care erau przenti acolo, fie ca erau usor bolnavi, sau aveau probleme complicate de sanatate, stateau cu fata la dansul luminilor si tineau mainile ridicate si deschise in afara, spre luminile colorate ale Aurorei si inhalau profund. Credinta lor era ca aerul din timpul Aurorei Boreale, era incarcat cu energie vindecatoare. Mental, ei inglobau in corp aceasta energie prin coloana vertebrala si apoi o dadeau afara, o expirau, directioand-o tot mental prin caile sistemului lor nervos, catre zonele afectate de boala din corpul lor. Acest proces a stimulat un efect de vindecare incredibil pentru multi dintre stramosii sai. Effleurage (feathered finger stroking – deget curgator cu pene), a devenit in randul oamenilor tribului sau, o imagine asociata cu aceasta traditie.

Dupa ce granitele au fost inchise si ei au fost obligati sa stea in rezervatie, Lakota nu mai puteu migra spre nord. Limitati de granitele rezervatiei lor, au inceput sa practice acest proces energetic mental, imaginându-si curgerea de energie si lumina vindecatoare, fara a fi efectiv prezenti la Aurora Boreala, cum faceau strabunii lor. Acesta a fost traditia care i-a dat imboldul si l-a stimulat sa inceapa inventarea si dezvoltarea Tehnicii Raindrop.

Tehnica Raindrop

Tehnica Raindrop se bazeaza pe ideea ca multe tipuri de scolioza si deformari ale coloanei sunt cauzate de virusi sau bacterii, care se afla in stare latenta de-a lungul coloanei vertebrale. Agentii patogeni creaza inflamatie, care, la rândul sau, contorsioneaza si desfigureaza coloana vertebrala. Impreuna cu detoxifierea intregului organism, scopul Tehnicii Raindrop este de a stimula fiecare organ, muschii si oasele organismului, pana la nivel celular, prin intermediul uleiurilor esentiale. Intarirea sistemului imunitar, aducand organismul in echilibru structural si energetic, astfel incat sa se permita eliberarea toxinelor si a starii de boala, ori de câte ori acestea sunt depozitate in corp – este vorba inclusiv de acele boli, care sunt tinute la nivel mental si emotional.

Cele mai multe dintre uleiurile esentiale folosite in tehnica Raindrop, au un continut fenolic ridicat, pentru a indeparta virusii potential daunatori si bacteriile din centrii de receptori ai celulelor, pentru a imbunatati comunicarea inter si intra-celulara si pentru a imbunatati functionarea corporala de ansamblu. Unele uleiuri esentiale folosite in tehnica Raindrop, contin o varietate de monoterpene si sesquiterpene, care ajuta la eliminarea informatiilor nedorite din ADN si reprogramarea ADN-ului cu informatii corecte, pentru memoria celulara, ca sa se restabileasca si mentina sanatatea fizica si emotionala. Uleiurile folosite in tehnica Raindrop este vital sa fie uleiuri cu grad terapeutic de inalta calitate.

Maladiile depozitate in corp si minte sunt asezate in straturi. In timpul oricarei sesiuni Raindrop, doar acele straturi pe care bolnavul este gata sa le vindece, vor fi eliberate atât fizic, cât si emotional.

Tehnica Raindrop este o modalitate de tamaduire completa, care ajunge la toate nivelurile corpului, mintii si emotiilor, pe acelasi principiu cu tehnica folosita de tribul Lakota despe care vorbeam anterior. Singura, Tehnica Raindrop este suficienta pentru a trezi puterea de auto-vindecare a bolnavului si a face acest lucru cu un beneficiu maxim pentru el, dar procesul are loc doar in functie de disponibilitatea si dorinta sa reala de vindecare in momentul tratamentului.

Tehnica Raindrop, asa cum am mai spus, stimuleaza detoxifierea organismului. Prin urmare, este esential si sa se bea multa APA, dupa sesiune, pentru a evita stagnarea de fluide toxice in organism.

Uneori, rezultatele procesului de detoxifiere este insotit de dureri corporale, dureri de cap, drenaj al sinusurilor, tuse, sau eruptie pe piele. Aceste simptome neplacute sunt temporare si sunt pur si simplu un indiciu ca tehnica lucreaza si va scapa de la o boala mult mai grava, care ar apare la un moment ulterior. In cazul in care colonul, ficatul, rinichii sunt saturate cu toxine si se afla in imposibilitatea de a functiona in mod normal, pielea devine al treilea organ de excretie si  din acest motiv apare eruptia cutanata. In cazul in care acest lucru se intâmpla, este de dorit sa nu mai folositi uleiurile pentru o vreme si sa dublati consumul de apa. Pentru marea majoritate a bolnavilor tehnica Raindrop este o experienta placuta si obtin in final sentimentul de imbunatatire a starii lor generale, o senzatie de relaxare, dar si de energizare in acelasi timp. In unele cazuri, boli cronice au disparut imediat dupa sesiune, sau la scurt timp.

Tehnica Raindrop poate duce in final la vindecare permanenta, dar aceasta depinde in special de vointa bolnavilor de a merge sa faca sesiunile si de dorinta lor de a elibera ceea ce nu le mai trebuie la momentul respectiv. Multe probleme nu pot fi rezolvate intr-o singura sesiune. O stare de sanatate proasta este de obicei rezultatul a multor ani de acumulare de toxine si traume fizice, mentale si spirituale. Fiecare sesiune Raindrop poate corecta ceva, dar pentru a reveni complet la o stare de sanatate perfecta poate fi nevoie de o lunga serie de sesiuni in timp, plus schimbarea stilului de viata, din punct de vedere al: dietei, exercitiilor fizice, obiceiurilor si mediului de trai. Pot apare uneori stari emotionale puternice in timpul derularii tehnicii Raindrop, deoarece uleiul esential, atunci când este inhalat, patrunde in organism direct pâna la creierul central, care coordoneaza memoria emotiilor stocate. Uleiurile esentiale de asemenea, penetreaza pana la muschi, tesuturi, organe si chiar in cele mai subtile unghere ale organismului, unde emotiile sunt stocate la nivelul memoriei celulare. Uleiurile esentiale pare incredibil, dar pot penetra membranele celulare si elibera aceste emotii uitate.

Unii bolnavi pot experimenta o vindecare imediat dupa primirea Raindrop, altii nu. Constientizarea beneficiilor aduse bolnavului la nivel de minte, trup  si emotie, se desfasoara uneori pe o perioada de timp de la momentul sesiuni. Mai mult decât atât, unele dintre beneficiile acestui tratament pot fi subtile si nu le observam pentru o vreme. Nimeni nu poate prezice in avans, cu exactitate, ce beneficii va aduce bolnavului tratamentul Raindrop si in cât timp. Prin urmare, evaluarea poate dura si cateva zile.

Uleiurile esentiale sunt lichide volatile aromatice distilate din: arbusti, flori, copaci, radacini si seminte. Uleiurile esentiale sunt foarte concentrate si mult mai puternice decat ierburile uscate. Procesul de distilare este cel care face uleiul esential atât de concentrat. Uleiurile esentiale Young Living sunt de grad terapeutic, aduc beneficii pozitive pentru intreg corpul, prin miros, absorbtia directa prin piele si procese digestive normale. Ingrediente active Young Living utilizate in uleiurile lor esentiale si alte produse oferite de aceasta firma sunt 100% organice, cultivate in conditii ecologice si sunt special recoltate si distilate cu abur pentru a asigura un grad terapeutic de calitate maxima. Deasemenea ele nu contin nici coloranti artificiali, arome artificiale sau aditivi.

 Uleiurile folosite in tratamentul tamaduitor Raindrop:

 • Valor este cel mai important ulei folosit in acest tratament, pentru ca ajuta echilibrarea energiilor electrice in interiorul corpului. Se lucreaza cu el pe cele doua nivele, fizic si emotional. Sprijina alinierea electrica si energetica a organismului. Este un amestec de extract de plante, care ajuta totodata si la alinierea muschilor spatelui si a coloanei vertebrale.
 • Cimbru este puternic antimicrobian si are capacitatea sa de a sustine sistemul imunitar. El sustine sistemul nostru natural de aparare prin atacul oricarei bacterii, fungi, infectie sau virus, care poate fi prezenta. Aceasta ajuta, de asemenea, pentru a depasi starea de oboseala si slabiciune fizica, dupa o boala.
 • Oregano este anti-microbian si anti-inflamator. Functioneaza in conjunctie cu cimbru de cultura pentru a intari sistemul imunitar si ataca bacteriile si virusii curatand astfel centrii receptori. Aceasta ajuta, de asemenea, la echilibrarea metabolismului si consolidarea centrilor vitali ai corpului.
 • Chiparos imbunatateste circulatia sângelui si a limfei, calmeaza spasmele si umflaturile. Acesta este utilizat pentru proprietatile sale anti-bacteriene, anti-infectioase, anti-microbiene si diuretice. Stimuleaza producerea celulelor albe. Ajuta la restabilirea programelor celulare.
 • Mesteacan (Wintergreen) este extrem de anti-inflamator, deci este bun pentru eliminarea disconfortului asociat cu inflamatia articulatiilor oaselor si inflamatia muschilor. Aceasta ajuta in artrita si reumatism si, de asemenea, ajuta la curatarea sistemului limfatic. Wintergreen este o planta originara din continentul American, un analgezic, ca un fel de aspirina naturala. Stimuleaza chiar si productia proprie de cortizon natural a corpului.
 • Busioc are efect anti-spasmodic, relaxeaza muschii. Aceasta poate ajuta, de asemenea, in probleme gastro-intestinale, memorie slaba si oboseala mentala. In timp ne ajuta sa mentinem o minte deschisa.
 • Menta are proprietati analgezice si este anti-microbiana. Este folosita pentru a calma si a consolida sistemul nervos, reduce inflamatia si este extrem de eficienta atunci când se foloseste in problemele legate de sistemul respirator. Poate ajuta la reducerea febrei, starii de greata si varsaturi. De asemenea, stimuleaza mintea constienta si imbunatateste capacitatea de memorare. Sprijina sistemul digestiv si detoxifica ficatul. MENTA are si un efect sinergetic cosolidand efectul tuturor uleiurilor esentiale aplicate.
 • Aroma Siez relaxeaza, calmeaza si elibereaza tensiunea din muschii spastici rezultati la antrenamente sportive, oboseala sau stres. Este un amestec de extract de plante, care ajuta la usurarea durerilor musculare produse de cârcei si a tuturor durerilor din fizic in general.
 • Maghiran anti-spasmodic, anti-microbian. Este folosit pentru a relaxa muschii spastici, migrene, calmeaza nervii, crampele, durerile si imbunatateste activitatea sistemului respirator. Furnizeaza, de asemenea, energie in perioadele de stres si slabiciune.
 • Uleiul Ortho Easeeste un ulei de masaj care elibereaza energiile nedorite, relaxeaza toti muschii spatelui si energizeaza in acelasi timp. Acesta se poate folosi si pe toti muschii picioarelor. Ajuta la reducerea stresului.
 • Uleiul V-6  este folosit pentru a dilua oricare dintre uleiurile care pot da senzatii pe piele prea puternice la unii bolnavi mai sensibili.
 • Setul care cuprinde aceste uleiuri, blenduri si uleiuri esentiale.

Prezentare Tehnica Raindrop: video

Gary Young realizand Tehnica Raindropvideo

Mai multe articole despre uleiuri esentiale puteti sa cititi aici.

Daca doresti sa comanzi uleiurile esentiale de la Young Living cu 24% mai ieftin, poti sa te inscrii folosind ID-ul 3183716 (cu mentiunea ca pentru Europa nu trebuie sa luati Starter Kit, inscrierea este gratuita). Mai multe detalii aici:

Inscriere Young Living