• Ulei esential de Imortele Ulei esential de Imortele
    Ulei esential de Imortele – 5 ml english: Helichrysum Essential Oil latin: Helichrysum italicum

    Ulei esential de Imortele are o aroma proaspata de pamant si ierburi, care ridica starea de spirit. Imortelele sunt denumite adesea si „floarea perpetua” sau „nemuritoare” sau planta de curry. Probabil ca indiciul „de viata lunga” vine pe de o parte de la faptul ca aceste flori se usuca fara a-si pierde culorile si frumusetea. Pe de alta parte, uleiul are proprietati uimitoare intr-o multime de utilizari. Helichrysum, cercetata in Europa, poate contribui la formarea unor tesuturi noi. Are proprietati de ajutare a pielii dar si a sistemului nervos si a sistemului circulator. Are un miros dulce si fructat cu tonuri de miere sau nectar si ne ajuta sa ne eliberam de blocajele emotionale inradacinate in subconstient.

    Face parte din familia Asteraceae sau Compositae (margareta). Planta originara din Iugoslavia, Corsica, Croatia, Spania.

    Metoda de extractie: distilare cu aburi din floare. Ajuta: ficatul, nervii, sangele, inima, sistemul circulator, pielea, musculatura, oasele.
  • Ulei esential de Hinoki Ulei esential de Hinoki
    Ulei esential de Hinoki – 5 ml english: Hinoki Essential Oil latin: Chamaecyparis obtusa

    Cu o aroma picanta, asemanatoare lamaii, Ulei esential de Hinoki are efecte energizante si elevatoare. Este foarte apreciat în Japonia pentru efectele sale relaxante, atenuand tensiunile nervoase si inducand o stare de pace si calm.

    Origine: Japonia Familia botanica: Coniferae sau Cupressaceae Metoda de extragere: Distilare la aburi a crengilor si acelor
  • Ulei esential de Hong Kuai Ulei esential de Hong Kuai
    Ulei esential Hong Kuai – 5 ml engleza: Hong Kuai Essential Oil latina: : Chameacyparis formosensis

    Ulei esential de Hong Kuai are o aroma placuta, de pamant care induce un sentiment de relaxare. Poate fi de asemenea utilizat ca apa de colonie sau odorizant. Hong kuai este utilizat In mod traditional la construirea altarelor, templelor si caselor, fiind un lemn foarte rezistent care nu putrezeste si tine departe insectele.

    Familia botanica: Cupressaceae Origine: Taiwan

    Utilizari: Imbunatateste circulatia, mentine sanatatea sistemului respirator, stimuleaza functionarea optima a ficatului, curata ranile si taieturile.

    Metoda de extragere: Distilare la aburi a frunzelor
  • Ulei esential de Molid albastru de Idaho Ulei esential de Molid albastru de Idaho
    Ulei esential de Molid albastru de Idaho – 5 ml engleza: Idaho Blue Spruce Essential Oil latin: Picea pungens

    Ulei esential de Molid albastru de Idaho, are un continut foarte ridicat de limonene si alpha-pinene fiind un suport antioxidant si respirator optim. Uleiul esential de molid albastru este recomandat pentru reducerea discomforturilor musculare si elevarea spirituala.

    Origine: Idaho Familia botanica Pinaceae Metoda de extragere: Distilare la aburi a crengilor si acelor
  • Ulei esential de Lamaie de verde Ulei esential de Lamaie de verde
    Ulei esential de Lamaie verde -  5 ml english: Jade lemon

    Lamaia verde este cultivata in climatul cald si umed din partea de sud-est a Chinei. In timp ce alte soiuri de lamai incep sa elibereze anumite uleiuri insotite de un miros aromatic pe masura ce se ingalbenesc, lamaia verde isi pastreaza culoarea chiar si la maturitate, permitand concentratiei de ulei sa ramana in interiorul fructului. Uleiul este eliberat abia dupa ce fructul este cules, conferindu-i o aroma mai bogata si mai parfumata.

  • Ulei esential de Iasomie Ulei esential de Iasomie
    Ulei esential de Iasomie – 5 ml english: Jasmine Essential Oil latin: Jasminum officinale

    Ulei esential de Iasomie este mai mult o esenta decat un ulei esential. Este obtinut din planta, cu ajutorul unui solvent. Iasomia are un parfum cald, exotic, floral, care destinde, calmeaza si invioreaza in acelasi timp, si in plus stimuleaza constiinta de sine. Actioneaza pozitiv asupra pielii. In mod traditional, iasomia isi gaseste utilizarea in momentele romantice, ca si pentru compensarea energiei feminine din organism.

    Face parte din familia Oleaceae (maslinul). Planta originara din India. Metoda de extractie: extractie efectiva din floare.

    Iasomia este, de fapt, o „esenta”, nu un ulei esential. Florile trebuie culese noaptea, pentru a maximiza parfumul. NOTA: Pentru o livra (1 livra = 454 grame) este nevoie de aproximativ 1000 livre de iasomie sau 3,6 milioane de flori proaspete, nedeschise. Florile trebuie culese inainte de rasaritul soarelui, altfel mare parte din parfum se va fi evaporat. La fel, daca florile sunt zdrobite, calitatea acestora poate fi compromisa. O singura livra de ulei pur de iasomie poate costa intre 1200 $ si 4500 $. Prin contrast, uleiurile sintetice de iasomie se pot obtine cu 3,5 $ per livra, dar nu au aceleasi calitati terapeutice ca uleiul pur. Jasmine Essential Oil ajuta: pielea, regleaza activitatea hormonilor.

  • Ulei esential de Ienupar
    Ulei esential de ienupar – 15 ml english: Juniper Essential Oil latin: juniperus osteosperma; scopulorum

    Ulei esential de Ienupar are o aroma curata, usor patrunzatoare, cu un efect purificator pentru spirit, intelect si trup. Poate fi folosit la detoxifiere si pentru purificare. Este benefic atat pentru piele, cat si pentru caile urinare. Este utilizat pentru ajutarea unei functionari ireprosabile a sistemului nervos.

    Din cele aproximativ 60 de specii de ienupar, fructele de Juniperus communis sunt folosite in medicina si ca sursa de obtinere a uleiului esential. Originar din nordul Europei, sud-vestul Asiei si nordul Americii, creste sub forma unor mici copacei sau tufe (0.5-2 m). Copacii masculini au conuri galbene, iar cei feminini au conuri albastre-verzui. Fructele verzi au nevoie de 3 ani pentru a se coace si a deveni albastrui. Ienuparul a fost unul din primele specii de plante folosite de umanitate. Boabe de ienupar, din epoca preistorica, au fost gasite in timpul sapaturilor arheologice din jurul lacurilor din Elvetia.

    Face parte din familia Cupressaceae (chiparosul). Planta originara din Utah. Metoda de extractie: distilare cu aburi din partile aeriene. Ajuta: caile urinare, pielea, vezica urinara, ficatul, rinichii, nervii, digestia.
  • Ulei esential de Lavanda
    Ulei esential de Lavanda – 15 ml english: Lavender Essential Oil latin: Lavandula angustifolia

    Ulei esential de Lavanda are un parfum proaspat, dulce, floral, dar si de ierburi, cu o actiune de alinare si inviorare. Pentru ca este unul dintre cele mai polivalente uleiuri, ar trebui sa nu lipseasca din nici o casa. Este deosebit de potrivit pentru calmarea inainte de culcare, avand in acelasi timp proprietati de echilibrare, care au un efect pozitiv asupra capacitatii de rezistenta si a energiei. Uleiul esential de lavanda de calitate superioara este indicat in mod special pentru piele si frumusete. Poate fi folosit pentru curatarea ranilor prin taiere si lovire si a iritatiilor pielii. Cercetatorul francez Rene Gattefosse a fost primul care a descoperit aceste proprietati, atunci cand, la o explozie din laborator, a suferit arsuri la mana. Cand a aplicat lavanda, a constatat in cel mai scurt timp un proces de vindecare uimitor.

    Face parte din familia Lamiaceae sau Labiatae (menta) Planta originara din Utah, Idaho, Franta Metoda de extractie: distilare cu aburi din floare.

    Ajuta: caile respiratorii, sangele, pielea, parul, inima, sistemul circulator, sistemul nervos.

  • Ulei esential de Rozmarin salbatic
    Ulei esential de Rozmarin salbatic (Ledum) – 5 ml english: Ledum Essential Oil latin: Ledum groenlandicum

    Ulei esential de Rozmarin salbatic (Ledum) este folosit de multa vreme in arta populara a tamaduirii. Sub forma de ceai, Rozmarinul salbatic are un efect de alinare asupra stomacului, la tuse si raguseala. El este utilizat si in starile nervoase care apar ocazional. Ajuta sistemul digestiv si pe cel respirator, ca si functiile hepatice.

    Face parte din familia Ericaceae

    Planta originara din America de Nord (Canada)

    Metoda de extractie: distilare cu aburi din floare Ajuta: pielea, parul, sistemul imunitar, ficatul, digestia.
  • Ulei esential de Lamaie
    Ulei esential de Lamaie – 15 ml english: Lemon essential oil

    Ulei esential de Lamaie are o aroma de lamaie intensa, proaspata, purificatoare, care invioreaza si ridica dispozitia. Se compune in proportie de 68% din „d-limonene”, o substanta cu efect puternic antioxidant. In apa este minunat de inviorator si poate actiona pozitiv asupra pielii. Poate alunga si daunatorii plantelor.

    Face parte din familia Rutaceae (lamaia) Planta originara din California, Italia.

    Metoda de extractie: presare la rece din coaja. Pentru a produce 1 kg de ulei, este nevoie de 3000 de lamai.

    Ajuta: caile respiratorii, vasele de sange, pielea, caile urinare, sistemul imunitar, concentrarea, sistemul circulator, digestia, leucocitele.

  • Ulei esential de Lamaita Ulei esential de Lamaita
    Ulei esential de Lamaita – 15 ml english: Lemongrass (citronella) Essential Oil latin: Cymbopogon flexuosus

    Ulei esential de Lamaita (Citronela) are o aroma usoara, proaspata, de citrice, cu note de pamant. Cu efect de inviorare, intinerire, stimulare si echilibrare, inspira si stimuleaza claritatea gandirii. Ajuta sistemul digestiv si pe cel circulator. Rezultatele cercetarilor asupra proprietatilor foarte eficiente la utilizarea externa au fost publicate in „Phytotherapy research”.

    Face parte din familia Poaceae sau Gramineae (ierburi). Planta originara din Sri Lanka. Metoda de extractie: distilare cu aburi din frunze.

    Ajuta: tendoanele, vasele sangvine, tesuturile, sistemul imunitar, oasele, sistemul circulator, sistemul limfatic, musculatura, digestia.

  • Ulei esential de Limeta
    Ulei esential de Limeta (Lamaie verde)– 15 ml engleza: Lime Essential Oils latin: Citrus aurantifolia

    Ulei esential de Limeta are efecte tonice si energizante atat asupra corpului, cat si asupra mintii. Aplicat pe piele, uleiul esential de Limeta furnizeaza suportul antioxidant necesar pentru mentinerea sanatatii pielii.

    Origine: Sudul Asiei si Coasta de Fildes Familia botanica: Rutaceae Metoda de extragere: presare la rece a cojilor de la fructele necoapte.