Sa folosim cosmetice cat mai naturale

De multe ori am fost intrebata ce cosmetice folosesc. De aceea m-am gandit sa scriu cateva randuri despre acest subiect.

Par

Vopsea. Pentru colorarea parului folosesc binecunoscuta Henna indiana.
Gasiti la Khadi vopsea naturala si bio: Henna cu amla si jatropha. Am citit intr-o carte consacrata acestui subiect: „Henna and acidic mixes” , ca pentru culoarea roscata este indicat ca inainte de folosire sa amesteci pulberea de henna cu suc de grapefruit si sa o lasi sa stea la cald timp de doua ore. Apoi aplicam pasta respectiva pe parul curat si uscat. Se sta 2-3 ore cu vopseaua pe par, acoperind capul cu un prosop, (peste o folie protectoare). In final spalam parul cu apa calda, fara sa folosim sampon, si ne uscam. Daca simtiti nevoia, dupa 24 de ore puteti sa va spalati cu sampon. Eu raman asa pana la urmatoarea spalare.
Pentru alte nuante exista alte retete. Gasiti multe free eBooks despre vopsirea parului cu Henna aici.

Sampon. Balsam. De-a lungul timpului am incercat multe variante de sampon. Am testat sampoanele de la Vivanatura, le-am folosit pe cele de la Forever Living, in special: „Sampon Sonya pentru volum cu Aloe vera si laptisor de matca” impreuna cu balsamul lui, dar de cand am descoperit produsele de la Young Living, am optat pentru Samponul pentru volum din lavanda si Balsamul pentru volum din lavanda. Sunt foarte multumita de uleiuri esentiale si ingrediente naturale care se gasesc in ele.

Gura

Oil pulling. Pentru oil pulling, celebra tehnica care ajuta la detoxifierea organismul si care este de un real ajutor pentru igiena
gurii si pentru cazurile de paradontoza, am folosi multi ani la rand ulei de floarea soarelui presat la rece. De peste un an folosesc ulei de cocos presat la rece, datorita proprietatilor deosebite pe care acesta le are. Mai nou adaug in el cateva picaturi de ulei esential Hotii-Thieves, pentru proprietatile lui antiinfectioase, antiseptice, antivirale, dezinfectante, antibacteriene. (Conform legendei, o banda de patru hoti din secolul 15 si-au masat corpul cu amestecul de uleiuri esențiale Thieves si au fost feriti de ciuma de care erau afectate victimele pe care le jefuiau. Cand au fost prinsi, acestia au divulgat secretul amestecului in schimbul unei pedepse mai usoare).

Pasta de dinti. Mult timp am folosit pasta cu aloe Forever Bright de la Forever Living, Pasta de dinti Ayurvedica cu extract de Neem de la Himalaya, Dentiren – pulbere pentru dinti de la Indian Herbal si pastele de dinti de la Vivanatura. De curand,  am inceput sa folosesc Thieves AromaBright Toothpaste de la Young Living Essential Oils, datorita formulei puternice de uleiuri esentiale pe care aceasta o contine si a actiunii ei pe timp indelugat. Este varianta la care am sa raman, deoarece imi place foarte mult.

                                                  

Fata

Mi-au placut cosmeticele naturale si ecologice de la Apimond. Am folosit cremele, fara parabeni, create cu extracte organice, de la Pevonia Botanica. Acum folosesc produsele de la Young Living, cremele lor sunt extraordinar de bune, in special gama ART, care ma incanta. Mai nou imi creez propriile mele produse cu ajutorul uleiurilor vegetale (uleiuri de limba mielului, avocado, argan, jojoba, susan, migdale) in amestec cu uleiuri esentiale de la Young Living, aplicate peste o pulverizare faciala cu ape florale (trandafir, lavanda, clary sage).

Corp

Masaj corporal. Pentru ingrijirea corporala, uleiul de cocos este cea mai inspirata alegere. De ce? Deoarece hidrateaza si catifeleaza pielea, este un bun exfoliant, este bland cu ranile sau bataturile (vindeca vanataile), calmează iritatiile, incetineste procesul de imbatranire a pielii, tonifica si infrumuseteaza pielea. Combinandu-l cu uleiuri esentiale atent alese, poate sa rivalizeze cu orice alt produs considerat foarte bun. Putem sa folosim uleiuri de Lavanda, Tea Tree, Tamaie, Portocala, Trandafir, Santal, Ylang Ylang si multe altele, in functie de ceea ce dorim ca sa obtinem.

Sa folosim cosmetice cat mai naturale

Sapun. Tot din dorinta de a folosi numai produse naturale, am invatat sa imi creez propriile mele sapunuri. Le realizez dintr-o baza de sapun,  fabricata din ingrediente vegetale, imbogatita cu substante hidratante si nutritive, pe care o cumpar de la Mayam, la care adaug uleiuri esentiale si coloranti naturali, gen: spirulina, acai, turmeric etc.
Un articol mai amplu despre sapunuri am scris aici.

Entuziasmul meu vizavi de aceste uleiuri este foarte mare. De cand le folosesc am avut multe experiente frumoase, in urma carora m-am convins pe deplin de valoarea lor. De multe ori am vazut cum incercarea unui singur ulei a reusit sa starneasca interes in cele mai sceptice persoane si cum a avut efecte notabile inca de la prima intrebuintare. De aceea am ales sa continui sa vorbesc despre ele si am sa o fac la fel de mult pe cat am sa vorbesc si despre raw veganism. In viziunea mea se potrivesc perfect si impreuna reprezinta o adevarata forta a binelui si vindecarii in om.

Mai multe articole despre uleiuri esentiale puteti sa cititi aici.

Daca doresti sa comanzi uleiurile esentiale de la Young Living cu 24% mai ieftin, poti sa te inscrii folosind ID-ul 3183716 (cu mentiunea ca pentru Europa nu trebuie sa luati Starter Kit, inscrierea este gratuita).

Inscriere Young Living