Uleiuri esentiale pentru Centrul inimii

ANAHATA sau Centrul Inimii, este cea de-a 4-a chakra. Este localizata in zona pieptului si este centrul iubirii, al acceptarii si compasiunii. Este punctul de echilibru dintre lucrurile materiale (primele 3 chakre) si cele spirituale (urmatoarele 3 chakre).  Este asociata timusului, care face parte atat din sistemul imunitar cat si din cel endocrin. La nivelul timusului se maturizeaza globulele albe, responsabile cu contracararea bolilor, timusul fiind afectat de stress. De asemenea, mai controleaza inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile si pielea.
Anahata guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi liber (neconditionat), respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta. Este simbolizata de Lotusul cu doisprezece petale si are corespondenti cromatici culorile verde sau roz.

Cand Anahata este deschisa si echilibrata: te simti iubit, deschis si energic. Simti ca poti ierta si te poti detasa. Este caracterizata de toleranta si acceptarea neconditionata a vietii, reprezinta echilibrul perfect intre planul material si cel spiritual.

Anahata se poate bloca prin: relatiile deteriorate cu cei dragi si familia ta, cand petreci prea mult timp singur – nu pentru ca vrei, ci pentru ca trebuie sau nu ai prea multi prieteni. Iubirea egoista sau conditionata pot duce, de asemenea, la inchiderea Centrului inimii.

Dezechilibrul acesteia poate duce la: astm, o senzatie de apasare in piept, palpitatii, boli de inima, sentimente de disperare, senzatia ca inima ta e inchisa – ca si cum nu poti lasa dragostea sa o atinga, ceea ce duce la respingerea dragostei oferite, singuratate, codependenta si emotii distorsionate, iar la nivel fizic –  probleme cardiace si disfunctii ale sistemului imunitar. Poti avea senzatia ca nu iti gasesti dragostea, ca nu meriti sa fii iubit, poti experimenta dificultati in a te detasa de lucrurile care iti fac rau, simti furie sau ura fata de cei din jurul tau. Amortelile sau senzatia unui gol in piept pot fi cauzate, de asemenea, de dezechilibrul chakrei inimii.

Uleiuri esentiale pentru Centrul Inimii

Aici gasiti uleiurile esentiale explicate pe larg.

Daca doresti sa comanzi uleiurile esentiale de la Young Living cu 24% mai ieftin, poti sa te inscrii folosind ID-ul 3183716 (cu mentiunea ca pentru Europa nu trebuie sa luati Starter Kit, inscrierea este gratuita).

Inscriere Young Living